Tekst zoeken en vervangen

Locatie

Zoek en vervang tekst

Tekst

Het commando Zoek en vervang tekst zoekt en/of vervang je op een snelle en vlotte manier woorden of stukken tekst in je Vectorworksbestand, met name binnen tekstobjecten, recordvelden en cellen van rekenbladen.

Het is niet mogelijk om tekst te zoeken in symbolen. Gebruik dit commando om tekst te zoeken, te vervangen, verder te zoeken en de ingevoerde tekst op alle vindplaatsen te vervangen.

Om tekst te zoeken en te vervangen:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Zoek en vervang tekst’ wordt geopend.

Click to show/hide the parameters.Click to show/hide the parameters.

Veld

Omschrijving

Handeling

Localiseer en vervang de gevonden tekst door nieuwe tekst.

Zoek volgende

Selecteer deze optie om de eerstvolgende tekst te vinden die aan de zoekterm voldoet.

Vervang volgende

Selecteer deze optie om de eerstvolgende tekst te vervangen die aan de zoekterm voldoet.

Vervang in selectie

Selecteer deze optie om binnen de selectie alle teksten te vervangen die aan de zoekterm voldoen.

Vervang alle

Selecteer deze optie om in het hele document alle teksten te vervangen die aan de zoektermen voldoen.

Zoeken in

Duid aan in welke delen van het document je wilt zoeken naar de opgegeven tekst.

Tekstobjecten

Vink deze optie aan om in alle tekstobjecten van het document te zoeken.

Records

Vink deze optie aan om in alle records van het document te zoeken.

Rekenbladen

Vink deze optie aan om in alle rekenbladen van het document te zoeken. Deze optie is grijs als je koos voor Vervang in selectie aangezien je in een rekenblad geen selectie kunt maken het gereedschap Selectie.

Zoeken naar

Geef de zoekterm op.

Veranderen door

Geef de tekst op waardoor je de gevonden zoekterm wilt vervangen. Dit veld is grijs als je koos voor de handeling Zoek volgende.

Instellingen

Duid aan op welke lagen je wilt zoeken naar de opgegeven tekst.

Actieve laag

Selecteer deze optie om alleen op de actieve laag te zoeken.

Alle lagen

Selecteer deze optie om alle lagen te doorzoeken.

Zichtbare lagen

Selecteer deze optie om alleen de zichtbare lagen en de actieve laag te doorzoeken.

Identieke hoofdletters/kleine letters

Vink deze optie aan om bij het zoeken rekening te houden met het exacte gebruik van de hoofdletters en de kleine letters van de zoektekst.

Stel de gewenste zoek- en (indien nodig) vervangcriteria in.

Klik op OK.